Sånt här gör mig arg och ledsen

Jag finner inga ord.

Eller jo.

Alla funktionshinder kommer inte med födseln. Sjukdom eller skador kan göra så att en person får ett psykiskt funktionshinder.

Jag har spenderat mycket tid med personer med psykiska funktionshinder, eller utvecklingsstörning om man vill kalla det så. Dessa stunder har gett mig så otroligt mycket, i positiv bemärkelse.

Synd för dessa inskränkta människor om de skulle missa det.

Jag vet precis vilka jag skulle välja som grannar!
Dagens blondin-fråga

Förra veckan tog jag och Bonden varsin spruta mot tbe. Egentligen skulle vi gjort det förra året (dos 3) och jag var rädd att vi skulle bli tvungna att börja om från början igen (det är ju inga billiga sprutor direkt). Men efter lite googlande kom jag fram till, via 1177, att vi kunde fortsätta med dos 3 ändå. Jag älskar google, det är så lätt att vara sin egen läkare.

Sagt och gjort, vi tog våra sprutor. Dessutom passade jag på att få ny astmamedicin utskriven. Det är ju bäst att passa på när man är på plats liksom.

På natten vaknar jag av att jag har så ONT i vänster arm. Absolut ingen strömmande smärta ut från bröstet (alltså sådan man ska ta på allvar) utan mer som ett blåmärke på överarmen. Det gör skitont och under en lång stund funderar jag på vad jag kan ha gjort. Till sist kommer jag ihåg den där sprutan jag tog tidigare under dagen. Det gör så ont att jag inte kan ligga på vänstersidan. Just då är att få ligga på vänstersidan det enda som kan få mig att somna, så jag är vaken några timmar.

Då kom jag att undra över en sak.
Varför sätter man alltid sprutor i vänster arm?
Alla sprutor jag tagit har de satt i vänster arm (med undantag från en i vänstra skinka på ett barnhem i Indien)

Varför är det så?
Har det att göra med att hjärtat sitter till vänster?
Är det blodets väg genom kroppen som styr?

Ni är några med sjukvårdsutbildning som läser det här, så var så god att svara.

/Hondenjätteblonda


Man får passa sig!

Det här är ungefär lika kul som när Bondens morfar fick parkeringsböter på sin gamla Grålle i ett parkeringshus i Karlstad (Grållen stod sedan många år parkerad i lagårn hemma).
Hej bloggen!

Jag hade ju en tanke att den här bloggen skulle bli lite mer av en "dethärharjaggjortidag"-blogg.

Så nu ska jag ta igen en månads frånvaro med att berätta att jag idag tog sovmorgon, skippade frukosten, åt lunch på verandan, solade, läste, solade....

Samma sak gäller ungefär alla dagar den här sommaren. Rätt njutbart.

Vi har också hunnit med en vecka på Gotland. Jag ska nog göra ett blogginlägg om det, men jag lovar inget.

Vår router kollapsade i maj och Bonden ansvarar för att skaffa en ny. Låt oss säga att det är tur att han inte ansvarar för matlagningen, för då hade vi svultit ihjäl.

Men det är segare att blogga via mobilnätet, så om ni startar något slags uppror i kommentarsfältet...?

Nähä.


RSS 2.0