Jomen precis så är det

Tidningen Land. En tidning för människor på landsbygden. En tidning som alla (typ) lantbrukare får på grund av sitt medlemskap i LRF. En tidning som deras fruar läser eftersom de självs inte har tid och om de har tid så läser de bara lantbrukstidningen eller ATL.

Nu ska man tydligen rensa ogräs tillsammans för att bli lyckligare. Det betyder alltså att jag ska vänta med att rensa ogräs tills Bonden jobbat klart? Det brukar vara någon gång mellan nio och tio på kvällen, men det kan också vara mellan tio och elva eller senare än så.

Tänk så lyckliga vi ska bli. Skit i att det förmodligen slinker med en och annan blomma eller planta eftersom vi inte kommer hinna rensa klart innan det blir mörkt. Det gör väl inget?

Just nu, när Bonden inte bara jobbar mycket utan jobbar extremt mycket tycker jag att Land är en skittidning.

Jag gissar att jag inte kommer att hamna bland deras bloggtips någon mer gång.


Altanen

Ikväll inviger jag solsidan.

Nu med mer sol än förr eftersom Bonden tagit ner ett antal träd (på mina order).

Altanen är även nypimpad med vita räcken, snyggt sideboard och fina blommor.

Löööv it!!


Cross vs väska

Idag körde Bonden sin första runda på crossbanan för i år.

När de mindre cyklarna kör står Bonden och diskuterar sin cross med en annan kille. De pratar inköpspris och vad det kostade när crossen renoverades förra året. Sedan kommer de fram till att crossen hittills har kostat Bonden 2000 kronor per timme som han har kört den.

2000 spänn!!

Så min nya väska från Michael Kors motsvarar alltså en timme och femton minuter crossåkning. Så det så.

De kanske skulle valt ett annat samtalsämne när jag stod där och lyssnade...


Hittade den här gamla nyheten som jag tänkt dela med mig av

Fattar ni?!!

Allt var bara ett skämt!

Solbrännan i kanel- och curryfärg.

Melodifestivalen.

Jag är beredd att tro att han är roligast i världen.


Kära dagbok

Ibland (ofta) blir jag lite stressad över vad jag ska blogga om. Den här bloggen har aldrig varit en direkt dagbok, men den kanske kan bli?

Idag har jag i alla fall gått en lång promenad med mina elever. Vi åt lunchmackor i en hage full med koskit, precis bredvid en å. Där fick barnen håva och en elev fick upp en kräfta. Efter det planerade jag de fyra kommande skoldagarna in i minsta detalj.

Efter jobbet blev det mat direkt (för så mätt blir man inte på två mackor, även om det intas bland koskit). Sedan satt jag en timme med bokföringen. Bara för att jag skulle härda ut de övriga 50 verifikationerna åkte jag till Äjjka i Bynn, lämnade en film och ett paket samt hämtade ut ett jättestort paket med produkter från Living and Room. Allt var supersnyggt. Jag ska visa er bilder en annan dag. Väl hemma igen tog jag bort plasten som skyddade altangolvet från målarfärg. Min mor och jag har nämligen målat räcket vitt i helgen. Det tog mer tid än man kunde tro men ack så fint det blev. Bilder kommer. Sedan satt jag två timmar till med bokföringen (måste komma ihåg att ta lite i taget i stället och inte allt på en gång). Vid nio var jag klar. Då lagade jag middag. Eftersom det är lika bra att hänga i medan man har ångan uppe så plockade jag ur diskmaskinen, vek en korg tvätt och plockade i ordningen på en gigantisk klädhög i sovrummet. Jag förstår inte vem det är som envisas med att lägga mina kläder i en stor hög jämt. Jag som själv alltid lägger allt på rätt plats (jag ljuger lite ibland också).

Sen tog jag ett varmt bad och gick nästan under av trötthet och fick vatten i näsan. Nej, allvarligt, det var ingen fara. Jag kollade på Skärgårdsdoktorn och läste om hur UnderbaraClara kemikalierensade sitt hem (just med det sista fick jag lite ångest).

Nu borde jag verkligen sova.

Väntar bara på Bonden som sår gödning (kunde ju vara kul att se honom). Det ska nämligen bli regn. Då blir alla bönder som galna.

Väder. Det är viktiga grejer.Kanske första men inte sista

Några saker slår mig angående nyheten nedan.

Hur simpla är pantmaskinerna egentligen?

Bedragarna i fråga spred ut sina pantuttag på 11000 kr under....en vecka? Inte misstänksamt alls.

Hur många andra kommer inte att prova samma sak?RSS 2.0