Bästa Bonden

Den här sommaren har jag varit mer sjuk än frisk. Det har gjort att humöret emellanåt inte är på topp. Vissa dagar är det faktiskt rätt långt ner på en djup botten.
 
Därför kan en utflykt en dag betyda så mycket. Att Bonden prioriterar detta, trots mängder av jobb och fast han egentligen borde varit nedbäddad med sin egen förkylning (vilket han försökte dölja hela dagen), gör mig varm om hjärtat.
 
Idag har vi varit i Glasriket.
Vi har beundrat vackra glasskulpturer, kollat på glasblåsning och införskaffat ett nytt kristallglas i Orrefors.
Vi har beundrat ännu fler glasskulpturer i Kosta och strosat runt i den gigantiska Outleten.
Vi har svängt av vägen bara för att beundra en vacker gammal bruksmiljö i Klavreström och fortsatt den lilla vägen fram bara för att prova att köra i en backe med 10 % lutning. Det var precis som en vanlig backe.
Vi har ätit pizza i Vetlanda och spanat på både Bosse Bildoktorn och ett speedwayproffs.
 
Tack Bonden. Du är bäst.

När man blir omkörd av sin båt

Inte för att jag är någon expert i ämnet, men jag tror att den här mannen kommer att spänna fast sin båttrailer nästa gång.
 
 

Fantastiskt tv-utbud

Nu börjar sjukdomen, som visade sig vara halsfluss, gå åt rätt håll. Idag orkar jag till exempel se på tv. Jag såg nyss slutet på en svensk thriller från 80-talet. Filmen slutar med att hon som spelade chefen i Beck-filmerna försöker mörda en kvinna i pudelfrisyr med hjälp av en isjakt. Hon misslyckas, kör ner i vattnet och blir överkörd av en finlandsfärja. Himla bra film.


Gnäller lite

Jag är sjuk. Igårkväll fick jag feber och i morse vaknade jag med en temp på 39.
 
Nu har jag fått ner febern med tabletter, men halsen värker och svider.
 
Man får gnälla när man är sjuk.
 
 

Testar lite

Provbloggar bara från iPaden. Jo, det funkar det med. Dessutom är allt i skitstort format. Det är ju bra om man inte har linserna i.

 

Hm, ja det syns ju verkligen skitbra hur stor blogg-appen blir i paddan. Men använd er fantasi vettja!


Vi har varit på semester

Vi har avklarat vår första semestertripp för den här sommaren. Några till är inplanerade. När är då mer oklart. Sånt är livet med en bonde.
 
Vi började med två nätter i Tollered, där släktingarna har ett hotell. Tollered överraskade till det positiva med en härlig gammal bruksmiljö, sjöutsikt och kanongod mat på fin restaurang.
 
Sedan drog vi vidare till Bohuslän. Om man kan bli förälskad i ett landskap så blev jag det. Så vackert.
Eftersom vädret bjöd på omväxling med variation på sol och tunga moln hann vi faktistk med att se en hel massa. På tre dagar och två nätter gjorde vi Marstrand, Kungshamn, Smögen, Hamburgsund, Havets hus, Fjällbacka, Grebbestad, Gerlesborg och Hunnebostrand. Underbart!
 
Och om någon har sett en kvinna stappla trippa sig igenom Kungsklyftan i Fjällbacka, ihållandes ett väldigt preppy paraply från Lisbeth Dahl i syfte att skydda sin Mulberry från vattnet som rann utmed berget (det regnade inte) så var det inte jag. Absolut inte.
 
 
Om man köper en svindyr munkjacka för 1300:- och sen en betydligt billigare pippitröja på rea för 300:- så jämnar det väl ut sig i sista ände? 1300+300=1600, 1600/2=800.
 
Jodå, 800:-/st är helt ok pris på två tröjor. Faktiskt.
 
 

Dammsugarmardrömmar

Jag dammsög upp en stor spindel idag. Det är enda sättet jag vågar närma mig dem, på en dammsugarslags avstånd och med uppsugningsförmågan på högsta effekt.
 
Men tänkt om spindeln lever vidare inne i dammsugarpåsen??
Och äter sig mätt på all annan uppsugen skit, blir skitstor och tillsist parar sig med dammråttorna??
 
Jag tänker inte byta dammsugarpåse nästa gång!!
 
(även om dammråttespindeln ser ut som en ekorre)

Med lite fix, lite trix, en fru och en bonde

Vad gör man om man vill ha ett vitt satsbord utan att det ska kosta skjortan?
 
Jo, man köper ett satsbord från IKEA på blocket hos en småbarnsfamilj utanför Linköping. Sedan slipar frun på gården bordskivorna och målar dessa vita. Under tiden kapar Bonden till nya ben i metall och lackar dessa svarta.
Låt det sedan gå några veckor och ställ de nymålade borden i pannrummet under tiden. När andan faller på plockar frun sedan in borden för att låta Bonden motera de nya benen. Då borden hunnit bli riktigt skitiga i pannrummet, får frun ett mindre utbrott och inser att bordskivorna behöver ännu en omgång färg, som i ett gemensamt beslut från fruns och Bondens sida bestäms ska appliceras efter att de nya benen monterats. Bonden börjar då att skruva fast de nya benen och upptäcker då att det endast var det mindre av borden som enbart hade tre ben. Det större ska ha fyra ben. Alltså fattas nu ett ben, som Bonden tillverkar efterföljande dag. Till sist tar frun in de båda borden, nu med alla ben på plats (totalt sju stycken) och målar bordskrivorna en sista gång. Som krona på verket stryker hon tillsist över ett lager lack.
 
Jag lovar, resultatet blir skitbra.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0