Utsikt eller insyn, det är frågan

Nu när jag putsar fönstren (nu blev ni förvånade va, att det är det jag håller på med i helgen?) har jag tagit ner insynsskyddet i badrummet.

Då slog det mig att ack vilken lycka att kunna ligga i badet med en sån här utsikt från fönstret. Eller, för den delen, uträtta behoven.

Men utsikt på nedre botten innebär även insyn. Vi har verandan utanför det där fönstret. Och jag har varit med om att besökare tittar in. Genom fönstren.

Nog för att jag gillar utsikt, men jag bajsar helst utan publik.

Därför åker insynsskyddet snart upp igen.

Jag får kolla på den här bilden i stället.


Morot eller piska

Jag hann med att putsa hälften av fönstren. I morgon ska jag putsa resten. Det måste jag, eftersom jag klickade hem de tidigare nämnda stövlarna som belöning.

Om jag inte putsar klart får jag bara använda den ena stöveln.

Slutsats; jag kommer antingen få stoltsera med två så här snygga stövlar, eller så blir jag en mästare på att hoppa på ett ben.


Som en morot typ

Finns det någon som på allvar gillar att putsa fönster?

Jag hade bestämt mig för att leja för det den här hösten. Använda rutavdraget. Fast sen kom jag på att jag kunde använda de pengarna till att köpa ett par nya stövlar i stället. Under förutsättning att jag putsade fönstren själv.

När ska de införa shoppingbidraget?
Jag har läst att det är skitviktigt för ett lands ekonomi att befolkningen faktiskt handlar.

Jag bidrar alltså till att lösa finanskrisen.

Nu ska jag fortsätta med fönsterputsningen.Ni har säkert hört det förut

...men jag tycker att det är fantastiskt att ha den här ljuvliga "Blomsterkiosken" endast ett par kilometer hemifrån.
Här handlar man buketter eller lösa blommor. En bukett för ynka 30 kronor. Pengarna lägger man i en burk!
 
 
Idag valde jag gladiolus, som man köper styckvis för 10 kronor. De är helt enorma, kolla bara!
 
 
Jag valde mellan dessa och mina favoritblommor, liljor. 
Vet ni vad som väntade på mig när jag kom hem?
Jodå, en bukett liljor från Bonden!
 
 
Nu är hemmet fullt med blommor, nu tar vi helg!

Så här jobbar jag

Jag brukar inte skriva om mitt jobb här på bloggen. 
Fast idag tänker jag göra det. Dessutom tänker jag skryta lite, så om du inte gillar det tycker jag att du ska sluta att läsa nu.
 
Jag började höstterminen med att läsa om de fyra sädesslagen. I samband med detta var min klass hemma här hos mig och Bonden. Bonden berättade om hur det går till från att han sått till att han skördat och vilka produkter man kan göra av vete. Han visade också hur man kan lämna in vetekornen för betning och sedan använda dem vid sådden. Barnen fick se olika jordbruksmaskiner mm. Ni fattar va?
 
För två veckor sedan tog jag sen med mig klassen ner till en gammal kvarn i Röttle by utanför Gränna. Då hade vi med oss vete från vår gård. Kvarnen där drivs av vattenkraft. Där gick vi guidad tur och fick mala vårt vete till mjöl. Eftersom vi nu lär oss om livet förr passade den gamla miljön perfekt.
 
Mjölet (fullkorn) fick vi med oss hem. Idag har jag med hjälp av min lärarstudent gjort pannkakor tillsammans med barnen. 
Vet ni en sak? Det blir en hel del pannkakor att steka till 15 elever. Vi hann även med att koka blåbärssylt av de blåbär som vi var ute i skogen och plockade för några veckor sedan.
 
Det blev en mycket bra skoldag med glada och mätta barn.
 
Vi har fortfarande massor av mjöl kvar. Tur det, för när vi läser om kroppen och hälsan framöver har jag planerat att vi ska äta en nyttig frukost tillsammans. Naturligtvis ska vi göra den själva, med hembakat bröd mm. 
 
Att lära genom att göra tror jag på. 
 
Så där ja, nu har jag trotsat jantelagen. Hurra för mig.
 
 
 
 

Favoritfärgen

Gissa vem som har gjort färginställningarna på displayen på vår nya telefon?


Såjävlalyckligtjej

Jag har väntat i veckor på den här dagen.
I bilen in till Mjölby pirrar det i magen. Känslan man upplevde som liten på julafton återuppstår plötsligt.
 
På väg in i galleria Kvarnen försöker två bankkortsförsäljare stoppa mig.
 
Jag rusar vidare, samtidigt som jag skriker "JAG HAR INTE TID JAG SKA SHOPPA MISSONI!!!"
 
Och det gjorde jag!!
 
Klänning - check
Byxor - check
Halsduk - check
 
 
(det är tydligt att jag aldrig kommer att bli modebloggare med tanke på mina fotokunskaper)
 
Att jag sedan hittade två bh:ar, en bedårande liten skinnväska och sen vintagefyndade en jacka i chanelstil samt en blus var liksom bara kronan på verket!
 

I morgon så!

Hoppas, hoppas att den fina klänningen till höger finns kvar i morgon när jag har slutat jobbet. Jag har hoppet satt till butiker i landsorten...Låtsasbönder?

Jag kollar på "Fångarna på fortet". I kvällens program är det "Bönderna" mot "Akademikerna".

Men första tanke är att det finns en hel del bönder med en akademisk examen från statens lantbruksuniversitet.

Min andra tanke är vad det är för fejkbönder som hinner ställa upp i sådana där larvprogram? De spelas ju in på sommaren?? Min bonde hade fan inte hunnit det. Fast det hade han inte hunnit på hösten heller. Eller på våren. Kanske att han kan komma ifrån två veckor på vintern. Men då drar jag med honom till Thailand.

För övrigt får de där mediakåta bönderna mig att ta fram skämskudden. Sen byter jag kanal.


Gissa kändisen!

Vet ni vem det här är?
 
 
Jag lånade bilden här
 
 

Laddar

Efter en mycket hektisk dag klev jag in hemma vid sjutiden.

"Här ska lagas köttbullar!" skanderade jag högt och tydligt. Jag var superladdad för att slänga ihop ett gäng av drygt ett kilo köttfärs och servera det med hemlagat potatismos. Gud så gott det skulle bli!!

Eller inte... Jag öppnar köttfärspaketet, som har bäst före datum i morgon. Det luktar sur disktrasa. Sur disktrasa som man har torkat upp spya med.

Nu funderar jag på om jag ska skicka lite av den jätteäckliga köttfärsen i ett brev till den butik där den inhandlades. En sak är säker! Jag ska tala om det för dem nästa gång jag handlar där!!

Sen ska jag utnyttja det där feta presentkortet jag har på Cervera och införskaffa mig stora tillbehörspaketet till min Kitchen Aid. Här ska malas egen färs i fortsättningen! Eller i alla fall ibland...


??????????

Alltså, jag har stört mig på att det fattas ett frågetecken i rubriken till inlägget nedan. Jag skrev det via appen i paddan och jag vet inte hur man ändrar inlägg från den i efterhand.

Nu sitter jag vid den vanliga laptopen.

?????????????????????????????

Ser ni hur jag försöker mörka misstaget med att överdosera i detta inlägg?????????????????????????????????????????

Hur gör man

För ett tag sen vann jag en auktion på tradera. En gul väska i lack. Billig var den, kändes som ett fynd och jag har ingen (!) gul väska.

Jag betalar in pengarna. Säljaren svarar snabbt på mejl, är trevlig och tillmötesgående. Det går en vecka. Det går två veckor. Ingen väska levereras. Jag mejlar till säljaren igen och frågar om var väskan är. Hon svarar inom en timme. För det första har hon varit utomlands en vecka. Sedan har väskan, som hon packat och skickat, av någon outgrundlig anledning kommit i retur till henne. Posten kunde inte förklara varför. Paketet har dessutom blivit buckligt och när hon öppnar för att kontrollera väskan har den fått en stor reva i ena sidan. Hon vill absolut inte leverera en felaktig vara. Därför vill hon ha mitt kontonummer för att betala tillbaka pengarna.

Jättebra och ärligt. Eller?

Jag drar liksom öronen åt mig.
För det första; varför har hon inte kontaktat mig tidigare? Tydligen kom hon hem i morse och har därefter lagt ner hela dagen på att prata med posten om min väska?

För det andra; varför envisas med att återbetala och inte låta mig avgöra om jag vill ha den eller inte?

För det tredje; varför lägger hon inte en reklamation hos posten utan tar själv ansvar för allt?

Kan någon blåsa mig genom att komma åt mitt kontonummer? En liten klocka i mig ringer, men jag minns inte om vad.

Nu lutar det åt att jag ger henne Bondens bankgiro. Jag betalar hellre inte lite pengar till staten än blir blåst av bruttan från Hägersten.

Någon gul väska lär jag väl aldrig få!


Första tanken: Vem har rökt på?

Jäkla Aftonbladet. Jag trodde verkligen att det skulle vara en bild av Ted Gärdestad på myntens ena sida. Det gjorde mig mer upprörd än horkarls-mynten. (Jo, i mig lever en sann royalist som vill ha kungen och ingen annan på mynten). På sedlarna får det dock gärna vara diverse andra storheter.

Sen, när jag läste texten, och fattade att det var textraden "sol, vind och vatten" som skulle uppmärksammas trodde jag att det skulle stå så på mynten.

Nja, det föll mig väl inte i smaken precis.

Sen tittade jag på bilderna av de nya mynten och då trillade polletten ner. Mynten ska prydas med symboler för just sol, vind och vatten. Snyggt faktiskt.


Ett sladdbarns memoarer

Idag, när jag stod ute och hängde tvätt, omgavs jag av ett tickande ljud.
Nej, det var inte en bomb, det var gräshoppor.
Genast tänkte jag på ormar. Varför? Jo, för när jag var liten trodde jag att det var en orm (eller flera!) som kom när jag hörde ljudet av gräshoppor. Ormar skulle nämligen ha ett tickande ljud. Jag var så säker på detta att jag spenderde mina barndomssomrar i gummistövlar och stampade i marken allt vad jag kunde, i alla fall varje gång jag skulle gå på någon av ängarna i sommarstugan. Inget barfotabarn här direkt.
 
Nu har jag googlat fakta om huggormar, och ingenstans står det att de tickar.
 
Så vad har jag fått det ifrån?
 
Det var säkert mina syskon som hade lurat i mig det.
 
På grund av dem var jag som barn livrädd för att få skrapsår, eftersom det skullle komma fram grön ödlehud under den vanliga huden. Gissa vilket serie de tittat lite för mycket på?
 
 

Bara för dig Furman

Närbild


Det trodde jag aldrig

Hade någon sagt till mig att jag skulle bränna lika mycket pengar på träningskläder som jag i själva verket kunde fått en finfin handväska för, då hade jag skrattat.

Igår införskaffades löparskor, träningsbyxor, top, linne och jacka. Lägg dessutom till ny innebandyklubba och nya skor till Bonden. Det var ett antal tusenlappar som rasslade iväg.

Men vet ni vad?
Det känns bra!


Hörde jag ett heja?

Jag är 30 år. Jag har sprungit nio gånger i hela mitt liv.
 
I dag sprang jag 4,8 km på 32 minuter.
 
Fattar ni på riktigt hur bra jag är?? Det tycker i alla fall jag!!
 
Nu är målet 5 km under 30 minuter.
 
Heja mig!!!

Mot åkern!

Bondens fru fixar utkörning


RSS 2.0