Varför inte fortsätta lite till?

För det var väl en väskblogg jag skulle ha?Den här, från Mexx, har jag fått av Bonden i julklapp. "Jag ber, han ger".Min giraff! Lite härligt galen.. från http://bagsandfashion.com


Vem har sagt att väskor ska vara praktiska? Inte jag i alla fall. Denna handledsväska i rött skinn kommer från MQ.Vintagefynd (köpt på loppis) Jag betalade 30 kronor och väskan är i präglat skinn och i mycket bra skick. Jag älskar att alla andra inte är så väsktokig som jag. Kommer användas mycket i vinter!


Från Rizzo, rymmer mycket mer än man tror.


Jag minns att den här faktiskt kostade mer än den var värd. Särskilt med tanke på att jag bara haft den några gånger.


DEN HÄR är också använd ett fåtal gånger. Men så lycklig jag var när jag hade köpt den. Från DKNY.


Den här köpte Bonden till mig när jag var så ledsen och inte trodde att jag skulle bli glad igen. Om det hjälpte? Ja, lite. Dessutom är det en av Fru Furmans favoriter.Det var kärlek vid första ögonkastet. Det bara var det.


Vem kan säga nej till de här blommorna? Jag valde mellan denna och en rosa. Jag gjorde helt klart rätt val.


Favoriten sommaren 2008. Inköpt på Mango i Innsbruck.


Den här köpte jag (eller just det, Bonden betalade) i juni 2009. "Fin som en apelsin" är ett omdöme om denna.


Min Pocahontasväska. Från Zara, sommaren 2009.


Den här har jag ärvt från min söta farmor. Den är så fin.


Väska (från Friis) med matchande skor. Behöver jag säga att jag köpte väskan först, sen skorna?


En partyväska. Synd att jag sällan går på party. Jag köpte även denna på Mango i Innsbruck, 2008.


Ibland kan man behöva trösta sig lite. Som när en äcklig gubbe trakaserar dig i telefon. Då var denna en fin tröst.


Ljuvlig sommarväska. Från La Reudoete.Mamma köpte denna till mig på Kanarieöarna. Pappasomvetallt höll med om att flickan behövde en väska till.


Ännu en rosa (jag har matchande plånbok till denna). När jag i somras köpte rosa skor tänkte jag genast på att köpa en matchande väska. Men det behövde jag inte. För jag hittade minst sju i garderoben.


Stor och härlig, perfekt till stranden. Jag köpte denna i Italien 2006, en resa där det blev ett och annat väskinköp.


Men denna kommer från Indien, Goa igen.


Också från Indien. Jag köpte den i Agra, men mest för att affärsinnehavaren skulle låte oss låna internet. Sen gav han mig en scarves, eftersom att det var juldagen.


En riktig sommarhit! Köptes i Italien 2006.


Vintageväska. Jag har aldrig använt den, men eftersom jag köpte den i somras så kanske det blir dags nu när hösten är här. Ärligt talat hade jag glömt bort att jag hade den.


Jag minns att denna var jättebillig på rea. Men lite läcker är den allt.


Den här har massor av palijetter, syns inte riktigt bra på bilden. Jag borde snart använda den igen.


Vet ni vad som hände med den här? Jo, när vi skulle besöka Taj Mahal var jag tvungen att lämna in väskan (om det skulle vara bomber i den). Och då skrev de på den! Jag fick samma nummer på en liten lapp, men låt mig säga så här: Tur för den vakten att det inte gällde några av mina favoritväskor, för då hade han önskat att det var en bomb i väskan. För det hade varit lugnare.


Julklapp från Bonden. Ett litet mästerverk från Indiska.


Vintagefynd som jag har pimpat med en ny axelrem.


Den här köpte jag i Italien, och det är så fint kalvskinn till denna. Tänk vilken lycka för den kalven, att bli en så fin väska och inte en stor ful tjur.
En gång köpte Bonden en radiostyrd bil till sig för 5000 spänn. Så då fick han köpa denna till mig (den kostade inte ens 1000 spänn). Jag har haft mer glädje av väskan än Bonden av bilen.I den här, från Lindex, får man i hur mycket som helst. Problemet är att hitta det sen.När jag tänker på min farmor och hennes väska är det denna jag tänker på. Jag ärvde den efter henne.Sen köpte jag denna, snarlika, på Sisters.Vintagefynd som jag allra helst vill byta ut axelremmarna på, men jag har inte hittat något bra ännu. Visst är det lite "Bennetton 1990-tal" över den?

När jag var i Stockholm köpte jag denna. Mmmm vad jag gillar den!


Det var en del ur samlingen det. Det är som jag brukar säga, jag köper dem "för jag hade ingen sån".
Om jag inte hade så många skulle jag kunna haft några få av betydligt dyrare märken. Men jag kan helt enkelt inte stå i mot. Men jag har ju siktat in mig på en viss väska, vi får se hur det blir i framtiden...

Men vilken var DIN favorit?


Ni vet, jag gillar handväskor...

GRYMT mycket! Så nu tänkte jag visa några ur min samling..


En Mulberry, köpt i Goa. Det avslöjar väl att det är en kopia, eller hur? Indiern som jag köpte den av hade varit i Sverige, för hans kusin bodde i Stockholm. Jag fick peka ut var Bynn låg på hans karta från Swebus Express.


Detta är ett litet fynd. Kan förhöja en svart, trist utstyrsel, gärna med axelremmen utbytt mot en silverkedja.


Ett tidigt objekt i samling, en Panos som jag använt typ en gång.


Ooo, den är så söt och så damig, denna lilla prickiga pärla!


Den här köpte jag till min brors bröllop. Sen blev det att handla kläder som skulle passa väskan.

 


En vintageväska. Jag tror jag betalade 25 kronor för den.


Mitt allra första traderaköp. På bilden syns det inte hur stor den är, men det är den! Funkar jättebra som jobbväska på sommaren (fast då har jag ju sommarlov).


Inköpt i Stockholm, sommaren 2008.


Ett litet konstverk som jag köpte i Bombay.


Ännu ett konstverk, inköp på Röda Fortet i Delhi.


Jag handlade lite väskor i Indien, om man säger så. Den här köpte jag i Goa.


Den här är en populär bröllopsväska, går ofta på bröllop som jag själv inte är inbjuden till. Har bland annat minglat i Nice tillsammans med väskor från Prada, Gucci och Dior.


Jag suktade utanför butikens skyltfönster i veckor innan studiemedlen kom. Det var dyra pengar för en fattig student, men jag ångrar det inte!


En Kathy van Zeeland, köpt på Tradera.


Ännu en Kathy van Zeeland, en av sommaren 2009:s favoriter.

Trodde ni det var allt? Lugn, det kommer mera.


Varning, ni som bor i Stora staden!

Jag åker till Stockholm i morgon. Så nu, mina bloggläsare i Stora staden, tag er i akt. En lantis kommer till stan.
Var förberedda.

Jag lär mig aldrig på vilken sida av rulltrappan man ska stå och på vilken man ska lämna fritt att gå. Och jag står. Alltid.

Ser ni någon som blänger ilsket framför dig i kön, så är det jag. För jag har ett revirbehov som lämpar sig för glesbygd.

Jag hajjar till vid åsynen av polis- och brandbilar. Men om det kör förbi en traktor vid Stureplan bekommer det mig inte.

När jag ska till Chinateatern och taxin stannar vid Norrmalmstorg/Berzelii Park och frågar "blir det bra här?" svarar jag att jag inte vet var det ligger. Så han får köra fram två meter och peka runt husknuten.

När gubben på tunnelbanan säger "dee voree bettree de tog tillbaka treebenkarnaa" när vi disskuterar vandalisering svarar jag att "ja, då får ju fler plats". För jag säger träbänkar och inte tre...

Ska jag åka stadsbuss (tacka vet jag tunnelbana, det finns bara två håll att välja på) ser jag så bortkommen ut att fina damer från Öööstermaalm kommer fram och talar om för mig hur jag ska åka.

När jag ser en kändis blir jag så förvirrad (samtidigt som jag försöker undvika att titta på dem, för vem tror de att de är liksom) att jag inte vet åt vilket håll jag ska gå. Bonden får vara hemma den här gången, för han säger hej till kändisarna, eftersom han tror att de jobbar på BT i Mjölby.

Jag väntar alltid pliktskyldigt till det blir grön gubbe, även om det inte är någon trafik.

Jag tycker att det är obehagligt att gå över plattan, för det har man väl minsann hört om allt kriminellt som händer där! Knarkaffaffärer, trafficking och barnflickor som köper skjutvapen!

Om ni vill träffa på mig, eller undvika mig, så kommer jag hålla till utanför Louis Vuittons skyltfönster, suktande efter en väska. Men inte köpa! Bonden med plånboken får följa med nästa gång...

"Se och hör", hallå?

Jag har funderat på en sak.
I mitt jobb har jag tystnadsplikt, det är ju självklart och det är därför jag inte bloggar om mina elever.
Sjuksköterskor, bankpersonal, poliser, präster m fl har ju också tystnadsplikt (verkligen präster, de har ju total och får inte bryta den ens om polisen frågar, det måste jag).

Om jag alltså skulle få reda på något riktigt smaskigt på mitt jobb, så nej, det kommer inte till bloggen.

Men hur är det för andra yrken?

Om du t ex jobbar på SevenEleven och Daniel Westling kommer in och köper ett paket kondomer med lakritssmak, har du tystnadsplikt på det då?


Jag har inte så mycket att säga....

....mer än att jag njutit av detta i kväll.Så vad säger ni, najs eller bajs?

Nu är jag allvarlig! (okej, jag ironiserar lite, men bara lite)

Månadens brev i "Damernas Värld" efterlyser fler modeller med icke-europeiskt utseende i DV (även på omslaget).

Detta är Martina Bonniers, modechef, svar:

"Vi här på Damernas Värld håller med dig om att Sverige av i dag är ett mångkulturellt samhälle med en öppenhet för alla folkslag. Men tidningarnas omslag är en knepig fråga, här måste igenkänningsfaktorn vara väldigt hög. Och än i dag är det få svenskar som direkt kan identifiera sig med till exempel en asiatisk modell. Inne i tidningen, i själva modereportagen, fungerar det bättre med annan etnisk bakgrund än det traditionella svenska.
Mode är i dag så globalt att uttrycken borde bli vidare, jag tror och hoppas att det är på väg - och att vi då också kan vidga vår syn vad gäller omslagen."

Tänk, jag som trodde vi var människor allihop, oberoende av hudfärg.

Men nej, enligt Martina Bonnier kan inte en svensk (som är vad? blond, blåögd, en viking med isbjörnar i trädgården?) identifiera sig med en asiatisk eller afrikansk modell.

Jag vet liksom inte hur det ska gå för mig och Bonden, för vi har ju inte samma hudfärg! Kommer jag att tappa min identitet i vårt förhållande?

Men vänta, borde jag inte gjort det redan, efter nio år?


"Ingen identifikation funnen"

Damernas Värld säger sig vara Sveriges mest lästa modemagasin. Men de kan inte ha en "icke-svensk" på sitt omslag.

Nej, jag har nog bara en sak till att säga:

Fegt Martina Bonnier, mycket fegt!


En underbar start på dagen... NOT!

Inatt sov jag mycket dåligt, var vaken flera timmar. När klockan var tjugo i sex funderade jag på att gå upp. Men så insåg jag att jag kanske skulle kunna somna om och på så sätt få sova en dryg timme till.
Jag vaknade klockan åtta.
Vet ni när mina skolbarn börjar?
Jo, klockan åtta.
En mardrömsmorgon alltså.

Nu är skoldagen över och jag har en veckas LOOOV.

Det är väl på grund av loven som man blir lärare, eller hur?


Ett geni?

Det knackade precis på dörren till tvättstugan.
det var Storkatt som ville komma in.
Jag blev lite impornerad, fatta vilken smart katt!

Sen hoppade hon upp för att kissa i diskhon IGEN, för tusende gången.
Hon brukar få en iskall spolning under vattenkranen när hon gör så.
Men hon fattar inte ändå.
Inte så mycket geni där alltså.

Kag kan annars rapportera att fröken Elin somnade helt utslagen i soffan när hon kom hem från jobbet.
Frågan är hur hon ska orka jobba en HEL DAG till innan hon får höstlov?

/hon som skriver i sömnen.

Nej, vi kan verkligen INTE vara med!

Bonden har inte alla hästar i kanoten.

Han kissar som en bajskorv.

"Bonde söker fru - den planerade kuppen"

TV4 brukar ju betala de bröllop som kärlekshistorierna i ”Bonden söker Fru” resulterar i. Jag och Bonden funderade på en liten kupp.

Bonden söker till programmet (och blir självklart uttagen). Jag skriver ett brev och blir SJÄLVKLART UTVALD att bo på gården. Snart har man ett påkostat bröllop som är helt gratis.

När jag sedan analyserade det hela lite djupare stötte jag dock på vissa betänkligheter...

1. Vårt hem, väl genomrenoverat, bär tydliga tecken på att en kvinnas hand styrt det hela. Det saknar takfläktar i krom och pösiga skinnsoffor  och är inte heller en total kvarleva från 1960, vilket de flesta ”bonnungkarlshem” verkar vara.

2. Lite väl uppenbart när jag hittar betydligt bättre i bondens hus än vad han själv gör. Han har ingen aning om att tabletterna till diskmaskinen ligger högst upp i hörnskåpet eller att potatisstickan ligger i den översta lådan, i facket näst längst till vänster tillsammans med potatisskalaren. Eller att de gästlakan som kommer att behövas finns i en gammal koffert ovanpå garderoberna i sovrummet.

3. Att jag har full koll på vad som odlades på de olika åkrarna förra året och för långa diskussioner med Bonden om hur allt timmer ska transporteras ut ur skogen och om detta kräver en ny skogsvagn (och en Louis Vuitton-väska).

4. Att han faktiskt faller för någon annan, mer lämpad för lantbruk än jag. Någon som hellre plöjer än tar en shoppingrunda och som har en samling av hörselkåpor och blåställ i stället för 200 handväskor... (Fast vem kan vara bättre än jag?)


5. Varken jag eller Bonden klarar romantiska fjolldejter och att Bonden skulle gå upp i atomer om han var tvungen att ge sig iväg på kärlekssemester när det är som mest att göra med lantbruket. Så tror jag vi skiter i kuppen.


Min natt, som sång, sjung med om du vill!

Var bor du lilla mus?

I din vägg!

Vad gör du i mitt hus?

Springer som Gunder Hägg!

Men snälla jag vill sova?!

Nej, jag springer som en supernova!

Men jag ska vara snäll!?

Ja, ge mig mat ikväll!

Var så god, mumsigt råttgift!

Aaaa, jag får skriva min gravstensskrift!!

Ingen kritik...

Bonden köpte den här "lilla" gurkan idag.

Men jag lovar, jag har inte klagat.


Det är nåt fel med bilden...

Alltså, det är något som inte stämmer med min vackra höstbild från Omberg igår. Jag kan liksom inte sätta fingret på vad det är...?
Men helt oförklarligt så förs mina tankar till det här:


Dagsläget!

Det här har jag gjort idag:

Bytt profilbild på min facebook.

Det var det.

Jag har också funderat på hur en del kan vara inloggade på fejjan HELA tiden?? Öppnade de upp den vid registreringen för att sen aldrig någonsin logga ut. De kanske inte vet att man kan logga ut??
Det är ungefär som de två dygnet-runt-öppna mackar vi har i Bynn.
Behöver de verkligen någon nyckel? Eller har de kanske tappat bort nyckeln, och istället för att beställa en ny har öppet jämt?

Nu ska jag ta på mig ett par strumpor och åka och hämta Bonden efter bandyn.
Sen ikväll kommer Fru Furman, Mannen och barnen. Innan de kommer ska jag göra om mig till en festpingla och laga mat till dem.


Fredagsmys...Jag älskar vår kakelugn. Med ett gnistgaller skulle det vara ännu mysigare...ge mig ett i julklapp!Tända ljus, jultidning, ett glas rött och LUGN!

Exposed!

-Jag har gjort något dumt, säger Bonden.

Och det hade han. Han har kört med traktorn (fort?) på en sten och slagit huvudet i taket. Det blev ett jack som blödde. Mycket.

Jag vet en bonde som skadade sin nacke på samma sätt (fast det var ett dike inblandat också).

Alltså Bonden, det räcker nu!
Var rädd om dig för fan!

Jag har bara en Bonden!!

Fotnot: Jag har ett helt husapotek av förband hemma. Så jag är väl förbredd. Men ändå!!


Big news!

Jag och Bonden gillar att åka bil. Ofta tar vi oss en tur på berget och slätten. Idag var det särskilt vackert med solnedgången över Vättern.
Fast det är inte det som är big news.
Vi åkte förbi ett nyplöjt fält.
Och hjälp så krokigt de hade plöjt. Helkrokigt!
Nu ska Bonden berätta det för en annan bonde, så han kan åka dit och titta.
För man ska plöja rakt. Spikrakt. Det är sånt bönder övar på.

Lite längre fram på vägen mötte vi en bil med en nunna i. Jag tycker fortfarande att nunnor är spännande, för det fanns inte så många av dem i Småland där jag växte upp.

Men så kom jag och tänka på:
Skymmer inte doket sikten åt sidan?
Fast nunnor har väl Gud på sin sida hela tiden, så de kan köra lite crazy.Ser ni, det är rakt!


Fröken Elin goes Shabby chic

Jag har fixat i sovrummet i helgen som gick. Nu har vi ett sovrum i shabby chic.

Nya kuddar och nytt överkast. Kuddarna bakom har min mormors mor broderat. Framöver är det meningen att Bonden och jag ska sova gott.
Stolen fanns på övervåningen. Där fanns också den gamla fotogenlampan och spegeln (som är trasig, och bakom finns gamla dödsannonser!). Har jag berättat att vi är sjätte generation på gården? Så det finns mer av de gamla varorna.Här blandar jag friskt. Biblar från 1800-talet, hylla från 1950-tal, hjärta från 1990-tal, ljusflaska från tidigt 2000-tal och indiska askar från 1995-2005, typ. 


Huvudvärk :-(

Jag är sjuk idag. Migrän.
Jag hade tänkt jobba men Bonden sa till mig på skarpen att jag skulle vara hemma.
Jag lydde.
Nu har det stickiga i handen gått över och huvudet går att röra igen.
Tack Bonden för att du håller ordning på mig.
<3 <3 <3

Släktdrag!

Min bror med familj har varit hos oss i helgen.
I fredagskväll lagade jag maten.
Jag trodde att jag hade fått rapsolja på handen, så jag slickade i mig det.
Fast det var tvål.

I lördagskväll trodde Bror att ett riskorn hade hamnat på bordet, så han åt upp det.
Fast det var stearin.

Jag lovar, vi fick faktiskt äta oss mätta när vi var små.
Men inget skall förgås.

Var det meningen?

När vi är på traktordemo så är det ingen som tror att Bonden är bonde.
Så vad menade så vår Herre med att göra lantbruket till Bondens bana?
Var det verkligen meningen, egentligen?


Här är jag!

Fru Furman har en bild på mig i sin blogg. Fast vi hade så trevligt så ser jag förbannat ilsken ut. Det var jag inte. Kanske, eller troligtvis, hade jag munnen full med rödvin.

Jag kan också se ut så här.
Lite risig i håret, men glad.

Ser ni hur jag ler lite snett. Det är för att jag alltid flinar elakt mot dem som tar kort på sig själva.


Snart finbesök!

Vi får finbesök ikväll. En liten gullunge kommer, och hennes trevliga föräldrar.

Jag är faster till denna sötunge, lilla Elna!

Mina fina syskonbarn, brorsdotter och systerson!

Min duktiga vän!

Zara, en av mina äldsta kompisar, gör så fina tavlor. Hennes företag heter Vackra ord och hennes blogg blir klar inom kort.
Bondens systerdotter välsignades i helgen som gick. Hon fick då dessa tavlor av oss, som fina Zara har gjort.
Ser ni sockerbiten?

Hon är bara så duktig!!


Dagens bästa!

Jag är just hemkommen från Fru Furman, vi hade det kanoners trevligt! Tack för det, fina Linda!

Sen har jag ett nytt favorittalesätt:

"Han har inte alla hästar i kanoten"

Citat: Bonden


Visdomens källa har sinat...

Just nu funderar jag på om det ska stavas "visdomen" eller "visdommen". Nej, det senare förslaget såg ju inte klokt ut. Ordet har sitt ursprung i dom. Så vi skippar dubbelteckningen. Vid närmare eftertanke så är det inte kort vokal.

Jag känner inte att jag har något klokt att förmedla idag. Det är liksom tomt.
För jag är skittrött.
Jag åkte hem tidigt från jobbet idag, eftersom jag jobbat lite längre flertalet dagar.
När jag kom hem kom jag på att jag skulle äta lite. För jag hade ätit en clementin.
På hela dagen.

Intressant va?

Jag skulle ju kunna blogga om mina katter. Eftersom det är populärt att INTE skriva ut sina barns namn i bloggen, undrar jag om det samma gäller för husdjur? (Jag förstår självklart varför en del väljer att inte skriva ut barnens namn, så det var ingen kritik. Jag gör mig bara löjlig. Över mig själv och att jag är så barnsligt förtjust i mina djur).


Här har ni dem, Storkatt och Lillkatt. Tro inte att detta är en vanlig syn. Oftast jagar de varandra i torpedfart genom hela huset, fräser och slåss.
Dte beror på att Lillkatt är en kaxig jävel. Häromdagen gav hon sig attan på att skrämma iväg grannens hund. Som för övrigt är en blandning av schäfer och rottweiler. Hunden såg ganska spak ut.

Springer inte mer...

Det är inte synd om den. Den fick faktiskt äta Västerbottenost innan den dog.
Eller ja, i alla fall tänka tanken att äta Västerbottenost.

"Mmm, vilken ljuvlig doft. Det måste vara Sveriges svar på parmesan. Jag känner hur det vattnas i munn..
PANG!"
Diagnos?

I morgon ska jag gå igenom j-ljudet och hur det kan stavas med mina treor.
Visste ni att det kan stavas på 6 olika sätt?
j, gj, hj, lj, dj och g.
Pedagogisk som jag är bestämde jag mig för att komma på en liten ramsa med alla de olika stavelsesätten.

Då hände det igen. Jag fick en släng av Tourettes syndrom. Jag kom bara på fula ord.
Innan jag blev lärare sa jag inga fula ord. Visst svor jag, men jag sa inga fula ord.
På mitt jobb svär jag inte, inför barnen alltså.
Men hjälp, vilka fula ord jag säger när inga barn hör! (och då har de gått hem, förresten säger jag dem bara hemma).

En ramsa jag kom på började så här:

"Hjalmar juckar jävligt djupt.."

Nej, det går ju inte.

Det fick bli:

"Jaguaren gjorde djurläten med hjälp av den ljusa geoparden."

Det var inte snuskigt, det var det inte!!!

Det är bara ni som har sån fantasi...


Bondmora!

Titta vad jag gjorde igår! Jag kokade årets äppelchutney!
Underbart god i kycklinggrytor, och har man en fruktträdgård så måste man ta vara på frukten.

Fint va?

Det gick åt ca 30 äpplen.

Frågan är nu vad jag ska göra med de resterande 2700 äpplena...


Den som skrattar först...

Skrattar högst!!

Jag såg detta i Jessicas blogg, så jag var tvungen att lägga in det här. För det var kul. Urkul.

Men var inte ledsen, Camilla. Hon som spydde i direktsändning har blivit kändis. Din tid kommer.


Beställa det som finns?

Bonden och jag var på McDonalds idag, i driven. Vi hade varit på bonnabesök och åkt vrålåk i form av traktorer, jag återkommer till det.

Åter till driven.
Vi beställer bl a en cheeseburgare och två hamburgare.
"Om ni vill ha maten direkt så finns det två cheese och en hamburgare klara, går det bra?"
"Nej tack, vi vill gärna ha det vi beställde"

Medan vi betalar säger kassatjejen via micken till bilen bakom:
"Om ni vill ha maten direkt så finns det McFeast som är klar, går det bra?"

De ville inte heller ha den färdiga maten, utan faktiskt, tro det eller ej, det som de beställde.

Jag vet att McDonalds inte får ha kvar maten för länge i "väntfacket" och jag vet att det är finanskris, men inte går McDonalds i konken för att de måste slänga en cheeseburgare som de skulle fått 10 kronor för?Så ingen fattade?

Jaha, då var det ingen som fattade min bonnehumor, eftersom jag hade noll i kommentarer på förra inlägget.
Låt mig förklara:
Man promenerar inte över åkrar. Det är inte ens tillåtet i allemansrätten.
Men man kan gå över åkrar. Bonden alltså, eller jag. Eller vem fan som helst, som har tillåtelse av den som äger marken. Eller jobbar åt den som äger marken. T ex när man sätter ut pinnar som gäller som markering inför sprutning och gödning, dessa underlättar för Bonden så han vet hur han ska köra (man får varken överspruta eller övergöda, sprutar man för mycket dör allt och om man göder för mycket lägger sig grödan ner och det blir svårare att tröska).

Men ingen bonde har tid med romantiska promenader.

Och sen till Milda-reklamen.
Raps är oerhört vackert när det blommar. Men rapsen är inte mogen då.
Nej, den är mogen när åkern är brun (skitful) och växten har små "skidor", i vilka det finns svarta små frön.Förstår ni nu varför Bonden och jag skrattar åt reklamen?

Tänk, för 10 år sen hade jag inte en aning om detta.
Hade något sagt att jag skulle intressera mig för lantbruk hade jag bett den dra något gammalt över sig.
Ändå hamnade jag här.Och jag älskar det!


Fortsättning följer!

Jag har precis sett trailern inför årets "Bonde söker fru". Så nu kan mina ironiorgier börja:

Bonde med dejt vandrar i den otroligt vackra, blommande rapsåkern.
Så romantiskt och idylliskt.
Så där gör självklart alla bönder.

Nej, vem fan går på promenad i rapsåkern????!!!!
Inte jag. Inte Bonden. Han skulle bli vansinnig. Man kan ju trampa ner nåt. Om man inte har käppar i händerna så har man inte där att göra.

Har ni sett den där reklamen för Milda (tror jag det är) flytande margarin? Där man får följa rapsfröet, till växt, till blomma och sen till... Milda maragarin??
De missade visst en del i växtprocessen. En väldigt väsentligt del.
RSS 2.0